STIRI ARTICOLE  

Curs de Educatie in Lactatie necesar examenului IBLCE
       Asociatia ProMAMA are ca scop atat promovarea, protectia si sustinerea importantei alaptarii pentru mama, copil,
 

familie si intreaga societate, cat si pregatirea de personal specializat in alaptare si promovarea profesiei de Consultant in Lactatie.


Asociatia ProMAMA anunta lansarea oficiala a Cursului “EDUCATIE IN LACTATIE” (“Education in Lactation”) intr-un nou format, mai complet si complex, la cele mai inalte standarde.
Cursul este un un program la nivel academic, destinat persoanelor care doresc sa se certifice la nivel international ca si consultanti in alaptare (IBCLC – International Board Certified Lactation Consultant).
 Este singurul curs din Romania si al treilea din Europa certificat de LEAARC (Lactation Education Accreditation and Approval Review Comittee), organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana. 

“Dorinta noastra este sa le oferim viitorilor specialisti ocazia de a beneficia de un program de pregatire mult mai amplu, care sa aiba in vedere atat o pregatire teoretica temeinica in domeniul lactatiei si a alaptarii, cat si posibilitatea pregatirii lor din punct de vedere practic, astfel incat Romania sa se bucure de cei mai buni specialisti in domeniu”, a declarat dr. Marta MURESAN, medic primar pediatru, doctor in medicina, coordonatorul IBLCE si formatorul consultantilor in alaptare din Romania.

Cursul “Educatie in Lactatie” este conceput si predat de catre dr. MURESAN.


Primul curs “EDUCATIE IN LACTATIE” s-a desfasurat in anul 2010, la recomandarea profesorului Claibourne Dungy, presedintele Bordului International de Examinatori consultanti de lactatie (IBLCE), facand astfel posibila organizarea examenului international de certificare a consultantilor de alaptare si in tara noastra. Cursul se afla acum la cea de-a V-a editie. In tot acest timp ProMAMA a format 4 generatii de specialisti in alaptare IBCLC in Romania.
 

Cursul de Educatie in Lactatie ProMAMA figureaza in "Directory of Course Providers" pe siteul Asociatiei Internationale a Consultantilor de Lactatie (www.ilca.org) si pe siteul IBLCE.org, la "LEAARC’s list of approved courses" - organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana. 

              
 

    Comitetul de aprobare si acreditare a cursurilor de lactatie (LEAARC), sustinut de Asociatia Internationala a Consultantilor de Lactatie (ILCA), de Bordul International de Examinatori ai Consultantilor de lactatie (IBLCE) si de Academia Americana de Pediatrie (AAP) a aprobat cursul ProMAMA de "Educatie in Lactatie". Astfel, cursul Asociatiei ProMAMA devine singurul din Romania si al treilea din Europa (dupa Danish Committee for Health Education si Deborah Robertson din UK) recunoscut de cel mai inalt for pentru aprobarea educatiei in lactatie. Cursul nostru este recomandat de ILCA si IBLCE pentru inscrierea pentru examenul IBLCE. Presedintele LEAARC, Cheryl Benn afirma despre importanta aprobarii LEAARC: "This distinction provides a reliable indicator of educational quality to employers, insurers, counselors, educators, governmental officials, and the public, based on the fact that the education program adheres to established criteria and standards of the profession".

 


Asociatia ProMAMA - Institut si Clinica de Alaptare - este singura organizatie din Romania partener ILCA (Asociatia Consultantilor de Lactatie) si ELACTA (Asociatia Europeana a Consultantilor de Lactatie) 


 

 


DESPRE CURS:
 

Cursul se va desfasura in perioada Noiembrie 2022 – Februarie 2023, in format ONLINE, live, pe platforma ZOOM
 DURATA cursului va fi de un trimestru si cuprinde:un curs teoretic «postgraduate» de 95 de ore, impartit in doua etape: 
in perioada 4- 19 Noiembrie 2022  (primele 48 de ore) astfel:

  - 4  si  5  Noiembrie 2022 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 – 19:00.
– 11 si 12 Noiembrie 2022 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 – 19:00.
– 18 si 19 Noiembrie 2022 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 – 19:00.


si  in perioada 10-25 Februarie 2023 (ultimele 47 de ore) astfel:

10 si 11 Februarie 2023 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 – 19:00.
– 17 si 18 Februarie 2023 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 – 19:00.
– 24 si 25 Februarie 2023 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 – 18:00.
Zilnic, vor fi parcurse 8 ore de curs + 1 ora pauza de masa + 1 ora totalul pauzelor intermediare.


1. Curs teoretic «postgraduate» de 95 de ore (90 ore de lactație + 5 ore de comunicare).
Cursul este predat in limba romana si se bazeaza pe tematica examenului IBLCE si pe o bibliografie vasta, adaptata dupa ultimele descoperiri stiintifice. Cursul include prezentari PowerPoint, prezentari de cazuri, joc de roluri, vizionare de filme, exercitii cu intrebari cu raspunsuri multiple, demonstratii practice,discutii, suportul de curs, caiet de exercitii, caiet de examen, CD cu poze de lactatie, pauzele de cafea/ceai/apa/snacks.

·    studiu individual - pe baza informatiilor furnizate de ProMAMA in format electronic/pe email sub forma de prezentari pdf/video/poze
      exercitii de pregatire pentru examenul international IBLCE, pe care participantii trebuie sa le efectueze pe parcursul celor 3 luni si care constau in completarea exercitiilor din caietul de exercitii, grile in limba engleza si romana, prezentari de caz in cadrul unui webinar online interactiv, traducerea unor articole stiintifice din reviste de specialitate (care vor fi publicate in Newsletterul institutului).
·            practica clinica, aceasta constand in consultanta in lactatie (min 1 ora si jumatate la un caz). Aceasta poate fi facuta fie in cadrul unitatii unde lucreaza participantul, sub supravegherea cadrelor medicale, fie in cadrul Asociatiei ProMAMA, sub supravegherea unui consultant in lactatie deja certificat international (IBCLC). Toate cazurile vor fi consemnate intr-un jurnal clinic si  raportate coordonatorului cursului.
·            examen de curs, care este eliminatoriu pentru inscrierea la examenul IBLCE si consta intr-un examen grila de 2 ore, asemanator examenului IBLCE, la o data ce va fi ulterior comunicata (dupa aprox 2 saptamani de la finalizarea cursului)


In urma finalizarii cursului si promovarii la examenul final, tot participantii vor primi diplome necesare inscrierii la examenul international. 

ATENTIE! Diploma eliberata de Asociatia ProMAMA nu inseamna ca dupa absolvirea examenului de curs se poate folosi denumirea de „Consultant lactatie”, „Consultant alaptare” sau „Consultant de lactatie/alaptare in curs de certificare”. Aceasta denumire o pot folosi numai cei care promoveaza examenul international (IBLCE)!ECHIPA : DR. Marta Muresan (CV)
                 Sorana Muresan IBCLC (CV)
     

INSCRIEREA LA CURSUL „EDUCATIE IN LACTATIE”

Aveti doua posibilitati de inscriere la curs, in functie de modalitatea de plata aleasa:

1. Inscrierea si confirmarea locului prin achitarea unui avans de 1.000 lei (puteti vedea mai jos detalii) si

completarea  FORMULARULUI DE INSCRIERE la Cursul “EDUCATIE IN LACTATIE” 2022-2023

2. Inscrierea si confirmarea locului prin achitarea integrala a cursului – plata de poate face online, cu cardul (vedeti

detalii in partea de sus a paginii: adaugati produsul in cos, completati detaliile necesare si efectuati plata).

 
INFORMATII DESPRE PLATA:

TAXA TOTALĂ = 4.350 LEI (870 EUR)
 

Taxa de curs include:
 

 1. Training-ul online de 95 de ore (90 ore de lactație + 5 ore de comunicare).
 2. Pachetul de studiu (suportul de curs, caietul de exerciții, lista cu bibliografie completa pentru pregatirea examenului international).

 3. Examenul de promovare a cursului (include costurile privind testele de verificare, taxa de examen și eliberarea diplomei de absolvire a cursului).

ATENȚIE! Taxa de curs NU  include:
 

 • orele de practică, adică cele min. 1.000 (o mie) de ore de practică necesare pentru a deveni eligibil la examenul internațional.
 • taxa pentru examenul international (aceasta se achita separat, direct catre bordul international de examinare; detalii pe iblce.org)
 •  
METODA DE PLATA:

Plata se poate face in LEI, la cursul BNR din ziua efectuarii platii / emiterii facturii, prin una din cele 4 modalitati:

1. Transfer bancar: ASOCIATIA PROMAMA CENTER, Sediul social: Cluj-Napoca, str. Nasaud 18, jud. Cluj, CIF 27352467, IBAN: RO25 BTRL

0450 1205 U942 05XX, Banca Transilvania;

2. Cash, la sediul ProMAMA (Bucuresti, str. Elena Caragiani 20 A, sector 1);

3. Card, la sediul ProMAMA (Bucuresti, str. Elena Caragiani 20 A, sector 1).

4. On-line, cu cardul, daca plata este facuta integral.

Plata se poate face integral sau in maxim 4 transe, dupa cum urmeaza:

 

 1. 1.000 LEI (200 EUR), reprezentând prima tranșă (avansul), se achită în momentul înscrierii la curs, începând cu 1 AUGUST 2022 și până în 30 Octombrie 2022 (dar în limita locurilor disponibile) și reprezintă confirmarea fermă a locului. Dacă plata este făcută prin transfer bancar, vă rugăm să trimiteți confirmarea plății la adresa contact@promama.ro.
 2. 1.500 LEI (300 EUR), reprezentând a două tranșăse achită la prima etapă de desfășurare a cursului (4 – 19 Noiembrie 2022).
 3. 1.850 LEI (370 EUR), reprezentând a treia tranșă + examenul de promovare a cursului, se achită la a doua etapă de desfășurare a cursului (10 – 25 Februarie 2023).

 DISCOUNT-URI (se cumuleaza, daca sunt indeplinite ambele criterii):
 1. EarlyBird Discount de 10% pentru înscrierile făcute în perioada 1 August – 30 Septembrie 2022 (adică la completarea Formularului de Înscriere + achitarea integrală sau la achitarea avansului de 1.000 LEI). Astfel, tariful total va fi de 3.915 LEI, în loc de 4.350. Reducerea NU se aplică la avans, ci la prima sesiune a cursului sau la achitarea sa integrală.  Începând cu data de 1 Octombrie 2022 nu se mai acorda discount-ul de EarlyBird.
 2. Discount de grup. Pentru 3 sau mai mulți participanți de la aceeași instituție, se aplică o reducere de 5% din totalul cursului pentru fiecare persoană în parte.

PROCEDEUL DE RENUNTARE LA CURS:

Pentru ca locul este rezervat persoanei inscrise si locurile disponibile sunt limitate, politica de anulare a inscrierii este urmatoarea:
Renuntarea la curs se va face in scris.
Amanarea cursului se poate face pentru anul urmator, dar nu mai tarziu de un an.
• pana in data de 30 septembrie 2022: se restituie 50% din valoarea avansului (adica 500 RON echivalentul in LEI a 100 EUR).
• dupa data de 30 septembrie 2022: NU se restituie avansul. Totusi, cursul poate fi amanat pentru anul urmator, 50% din avansul achitat (adica 500 RON   echivalentul in LEI a 100 EUR) fiind considerat valabil in anul urmator.

DETALII SI INFORMATII SUPLIMENTARE
 

Daca aveti intrebari specifice, puteti trimite un e-mail la adresa receptie@promama.ro sau telefona la nr. 072.7766262 (Receptie) / 0726.71.51.52 (Sorana MURESAN, Presedinte Asociatia ProMAMA).

Asociatia ProMAMA Center respecta prevederile Codului International de Marketing al substituentilor de lapte matern si NU accepta achitarea cursului de catre producatori/ distribuitori de lapte praf!

ATENTIE! Acesta este costul pentru Cursul „Educatie in Lactatie”, organizat de ProMAMA si NU include cele min. 1.000 (o mie) de ore de practica necesare pentru a deveni eligibil la examenul international! 


https://youtu.be/Y3F3bOKHPfc