STIRI ARTICOLE  

Conferinta Ora Magica a Nou-nascutului - (01-07-2018)


 Conferinta Ora Magica a Nou-nascutului

In toamna acestui an, in 11 Octombrie ProMAMA organizeaza la Bucuresti o Conferinta cu scop educational pe tema primei ore din viata unui om, dedicata atat viitoarelor mame, cat si specialistilor din domeniu - o oprtunitate de a afla informatii stiintifice si explicatii din partea unor specialisti recunoscuti international.

Conferinta se desfasoara in limba engleza si nu exista traducere simultana.

Agenda Evenimentului:

CONFERINTA

16.00 – 16.30: Welcome Coffee

16.30 – 17.10Sorana MURESAN, IBCLC, Presedintele Asociatiei ProMAMA

•             Deschiderea evenimentului

•             Ora Magica a nou-nascutului si Microbiomul Uman

17.10 – 17.50Dr. Katalin VARGA (Ungaria)

•             Rolul Oxitocinei in timpul nasterii. Efectele oxitocinei artificiale administrate in timpul travaliului asupra nasterii, a perioadei postpartum si pe termen lung.

•             Bonding-ul mama – nou-nascut; managementul stresului mamei si al nou-nascutului in timpul Orei Magice.

18.10 – 18.20: Coffee Break

18.20 – 19.00Dr. Elizabeth VARADY (Ungaria)

•             “Responsive Care” – rooming in, initierea precoce a alaptarii si co-sleeping;

19.10 – 19.50Stefanie ROSIN, PhD IBCLC (Germania)

•             "Biological Nurturing" - alaptarea biologica. 

 

MASTER CLASS dedicat specialistilor (IBCLC, Educatori Prenatali) si cadrelor medicale (medici neonatologi, obstetricieni, pediatri, moase, asistente medicale):

14:30 – 16:00 Stefanie ROSIN - "Biological Nurturing" - demonstratie practica. Alaptarea biologica: provocari, abordari si solutii pentru initierea alaptarii. Cum ar trebui sa fie mamele pregatite si ce abordari ar trebui sa cunoasca specialistul pentru un start optim in alaptare.

Locurile la MasterClass sunt limitate.

Participantii la MasterClass sunt rugati sa aiba o papusa-manechin-bebelus pentru demonstratia practica.

 

Tarife (lei)

Membrii Asociatiei ProMAMA beneficiaza de MasterClass gratuit.

 

 

 

De ce sa participi la eveniment?

La Conferinta vei afla, chiar din partea unor specialisti si cercetatori recunoscuti:

•             explicatiile stiintifice pentru CUM si DE CE aceste practici aduc atatea beneficii importante;

•             care sunt acele practici esentiale ce se pot implementa cu usurinta la nastere;

•             care poate fi contributia proaspetei mamici in acele momente si cum poate echipa medicala sa sustina aceste practici.

Doresc sa imi rezerv locul la eveniment! Click aici pentru inscriere.

Detalii despre speakeri:

Sorana MURESAN, IBCLC 

Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC). Pana in prezent, Sorana a oferit peste 4.000 de sedinte de consultanta in alaptare fata-in-fata cu mama si bebelusul.

Educator Prenatal Certificat Lamaze (LCCE). Pana in prezent, Sorana a sustinut cursuri pentru aproximativ 4.200 viitori parinti. 

Specialist “Ora Magica” (Skin-to-Skin) – ProMAMA a adus si promovat in Romania Programul Ora Magica.

Sorana, alaturi de colegele de la ProMAMA, au adus in Romania specialistii de la institutul de cercetare si educatie in lactatie Healthy Children din SUA, pentru implementarea in maternitatile noastre a programului ”Contactul piele-pe-piele intre mama si nou-nascut in prima ora dupa nastere”, program oferit 100% gratuit maternitatilor. Asociatia ProMAMA a facut demersuri la Ministerul Sanatatii pentru implementarea practicii in maternitatile din Romania. Dosarul este depus la Minister inca din 2013.

 

Dr. Katalin VARGA, Psiholog, Profesor Universitar

Sef al catedrei de psihologie afectiva si fondator al cursurilor universitare pentru consultanti perinatali. A predat cursuri universitare si postuniversitare in domeniul stiintelor perinatale timp de 30 de ani. A publicat articole, capitole si carti in domeniul psihologiei si hipnozei si are experienta mai multor studii si cercetari in domeniile psihologiei si perinatale.

 

 

Dr. Elizabeth VARADY, Pediatru si neonatolog, IBCLC

Medic pediatru si neonatolog cu practica de peste 39 de ani in Spital Universitar. A predat cursuri universitare si postuniversitare, este speaker la conferinte internationale in domeniile neonatologiei si managementului alaptarii. In calitate de seful sectiei de neonatologie, a implementat practicile recomandate si astfel a obtinut pentru spital acreditarea de "Baby Friendly" ("Spital - prieten al copilului")

 

 

Stefanie ROSINPhD, IBCLC

Doctor in stiinte medicale si consultant in alaptare IBCLC, sustine cursuri de alaptare in spitale din 2005.

A intreprins cercetari in domeniul alaptarii.  A facut practica de consultanta in alaptare alaturi de Dr. Jack NEWMAN, la clinica de alaptare a acestuia.

 

Imi rezerv locul la eveniment!

Nou-nascutii asezati pe pieptul mamei dupa nastere parcurg, in mod natural si instinctiv, 9 stadii, printre care si initierea alaptarii si totul se finalizeaza cu somn linistit, atat pentru mama, cat si pentru bebe.

Prima persoana pe care o vede nou-nascutul atunci cand deschide ochii este mama, ceea ce creeaza o legatura minunata inca de la inceput si o experienta a nasterii extraordinar de frumoasa pentru mama.
 
Practica intoarcerii bebelusului pe pieptul mamei in cazul in care nu exista probleme este simpla, fireasca si dovedita eficienta si benefica. Nu necesita personal medical in plus si nici vreun fel de aparat.
Daca atat viitoarele mame cat si cadrele medicale vor intelege CE si DE CE se intampla in Ora Magica, atunci va exista si dorinta de a implementa aceasta practica in maternitati - pentru sanatatea si bunastarea bebelusului si a mamei, dar si pentru cea mai frumoasa experienta a nasterii. 

Locatia

Conferinta se desfasoara la Jubile, SALON SIGNATURE, Soseaua Pipera nr. 48-50, Bucuresti

Doresti sa afli informatiile corecte cu privire la practicile recomandate la inceputul vietii?

Daca da, inscrie-te la eveniment aici.

 

Adauga comentariul tau
Nume: Campul Nume este necompletat !
E-mail: (nu va fi afisat) Campul E-mail este necompletat !
Comentariu:
Comentariul este necompletat !Comentarii
Nu exista comentarii.