STIRI ARTICOLE  

STIRI - (07-11-2011)


Un film socant realizat cu ajutorul UNICEF in Filipine despre felul in care companiile producatoare de mancare pentru bebelusi submineaza alaptarea, contribuind astfel la imbolnavirea sau chiar moartea copiilor.
Veti putea vedea in film:

  • motivele pentru care mamele dau lapte praf bebelusilor; felul in care sunt "pacalite" de reclamele TV
  • cateva reclame la ale companiilor producatoare de lapte praf
  • presiunea la care sunt supuse cadrele medicale pentru a convinge mamele sa nu alapteze, ci sa dea substituenti copiilor
  • declaratii ascunse ale reprezentantilor producatorilor de lapte praf in care explica stategiile pe care le folosesc pentru a convinge personalul medical sa recomande laptele praf mamelor s.a.m.d.
Din pacate si situatia din Romania este mult prea asemanatoare cu cea din Filipine. De fapt, la noi in tara situatia este chiar mai dramatica, daca ne gandim la procentul copiilor care sunt alaptati, de doar 12,6%, dupa cum arata ultimul studiu UNICEF realizat anul acesta... doar ca noi, romanii, suntem ceva mai avantajati, in sensul ca unii dintre noi nu traim in conditii atat de sarace si mizere ca cele descrise in film...
Oare o fi alaptarea pe cale de disparitie??? Oare chiar totul se invarte in jurul banilor???

Codul de marketing al substituentilor de lapte matern este in continuare incalcat!  Nestle si Danone, adica tocmai cei ce ocupa locul intai si respectiv secund in randul distribuitorilor mondiali de lapte pentru copii, s-au prezentat ca fiind cei mai mari ignoranti, relateaza IBFAN (International Baby Food Action Network este o coalitie internationala, formata din 150 de grupuri din intreaga lume, care, sprijinind initiativele OMS si UNICEF, a contribuit la realizarea un puternic cod de marketing privind alimentele pentru copii si care vegheaza asupra acestor produse sa nu aiba un impact negativ asupra sanatatii copiilor, promoveaza si protejeaza alimentatia la san si interzice utilizarea judicioasa a "substituentilor de lapte matern". Detalii despre Codul International de Marketing al Substituentilor de Lapte Matern puteti vedea aici).
De fapt, 11 mari companii,
lideri mondiali, au fost acuzate de violarea codului, prin faptul ca induc in eroare mamele, facandu-le sa creada ca formulele de lapte praf pot imbunatatii dezvoltarea fizica si cognitiva a copilului. "Aceste companii intra in competitie cu alaptarea, deci daca rata alaptarii creste, vanzarile lor scad", spune Brady, reprezentantul britanic al IBFAN.
Acuzatiile au fost facute cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la adoptarea Codului. Detalii despre declaratiile reprezentantilor IBFAN si ai celor 2 companii, Nestle si Danone, puteti vedea aici aici.

Alaptarea pare sa determine metabolismul infantil pe termen lung - arata un recent studiu francez efectuat pe 234 de copii in functie de modul in care au fost hraniti imediat dupa nastere. Alaptarea este universal recomandata ca fiind o metoda superioara in ceea ce priveste hrana copiilor deoarece se afla in stransa legatura cu prevenirea pe termen lung a numeroase boli, printre care astmul, diabetul si obezitatea. Studiul arata diferente specifice de crestere si metabolism intre copiii care au primit lapte matern si cei hraniti artificial. Studiul a fost prezentat la sedinta anuala din Denver a Academiei de Pediatrie. Detalii aici.

Dezvoltarea Creierului este Strans Legata de Durata Sarcinii si a Alaptare - Potrivit unui studiu recent publicat, dezvoltarea creierului la copii este strans legata de timpul si energia pe care mama le "investeste" pentru alaptarea pruncului sau. Un studiu realizat pe 128 de specii de mamifere, inclusiv specia umana, arata ca dezvoltarea creierului la copii este determinata de durata sarcinii si de durata alaptarii. Cercetatorii de la Universitatea Durham au concluzionat: cu cat mai indelungata este perioada de sarcina si cu cat mai mult e alaptat un mamifer, cu atat mai dezvoltat este creierul. Detali aici.

Michelle Obama to Promote Breastfeeding as IRS Gives Tax Breaks for Nursing - First lady Michelle Obama will be speaking out to remove barriers to breastfeeding, Politics Daily has learned, throwing the spotlight on nursing as a way to reduce childhood obesity.

Bachmann Blasts First Lady and "Nanny State" -- for Promoting Breastfeeding. Detalii aici.

Childhood Cancer Survivors May Benefit From Breastfeeding - Women who have survived childhood cancer should be advised to breastfeed their own children, as it could offset some of the side effects of cancer treatment. Detalii aici.

Exclusive breastfeeding protects against infections - Once more we discover the incredible value of breastfeeding for the health of infants. In a study published in the Archives of Disease of Childhood, researchers found that exclusive breastfeeding for six months resulted in less infections of many types compared to babies who did not breastfeed or babies who were partially breastfed. It also showed that the longer babies breastfed the more protection they had from infections (Ladomenoul, 2010). Detalii aici.

Adauga comentariul tau
Nume: Campul Nume este necompletat !
E-mail: (nu va fi afisat) Campul E-mail este necompletat !
Comentariu:
Comentariul este necompletat !Comentarii
Nu exista comentarii.